Bakkerij Vlier is gevestigd in Klijndijk. Een dorp met ongeveer 750 inwoners. Vanuit voormalige basisschool 't Schienvat bakken we iedere vrijdag een bescheiden assortiment aan brood en andere lekkernijen.
Gedreven door passie!
Ambachtelijk en lokaal
Ambacht staat bij ons op plek nummer één. Werken doen we letterlijk met onze handen en hierdoor hebben we geleerd om onze zintuigen te ontwikkelen en te vertrouwen. We houden van korte en transparante voedselketens en regionale producten. Dit proberen we zoveel mogelijk toe te passen in ons assortiment.
We werken uitsluitend met Nederlandse granen die op biologische of regeneratieve wijze zonder kunstmest of pesticiden is geteeld. Deze kopen we zelf rechtstreeks in bij boeren uit Friesland en Gelderland.
Hiernaast zijn er ook altijd een aantal producten te koop van andere lokale makers waar we achter staan.
We nemen de tijd! Voor het brood en voor de klant.
Bij ons is tijd het belangrijkste ingrediënt. Twee dagen voordat we het brood bakken beginnen we met het opkweken van de desem. De volgende dag maken we het deeg dat ongeveer 3-4 uur rijst, waarna het opgemaakte deeg in de koeling langzaam verder rijst. De derde dag is het brood klaar om gebakken te worden.
We delen onze ideeën niet alleen met onze klanten via het assortiment maar ook door een open bakkerij. Hier wordt alles gemaakt, gebakken en verkocht maar ben je ook van harte welkom om lekker even wat te blijven proeven.
Tegen voedselverspilling
We proberen zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat is de
reden waarom we voornamelijk op bestelling bakken. Vrijdagmiddag tussen 12:00 en 16:00 en zaterdagochtend tussen 09:00 en 12:00 is er een afhaalbalie in de
bakkerij.
De bestelling kunt u plaatsen in ons online bestelformulier.
Doordat ons brood een lang productieproces heeft dient uw bestelling van
vrijdag voor woensdag 17:00 doorgegeven te zijn. De bestelling voor zaterdag kan tot donderdag 17:00 doorgegeven worden.
Vergeten te bestellen of gewoon eens proberen? We bakken altijd wel iets extra!