02

Bakkerij Vlier is gevestigd in Klijndijk. Een dorp met ongeveer 750 inwoners. Vanuit voormalige basisschool 't Schienvat bakken we iedere vrijdag een bescheiden assortiment aan brood en andere lekkernijen.

Gedreven door passie!

Wie zijn we eigenlijk

Beiden hebben we kunstacademie gedaan. de drang naar creeeren zit er dus in. graag houden we ons bezig met de basis. Een goed product met zo min mogelijk poes pas. bla bla....

Ambachtelijk en lokaal

Ambacht staat bij ons op plek nummer één. Werken doen we letterlijk met onze handen en hierdoor hebben we geleerd om onze zintuigen te ontwikkelen en te vertrouwen. We houden van korte en transparante voedselketens en regionale producten. Dit proberen we zoveel mogelijk toe te passen in ons assortiment. Het meel komt van Mulder Pot uit Kropswolde. Hier wordt traceerbaar graan van de beste kwaliteit ingekocht en zoveel mogelijk met lokale boeren samengewerkt.

Hiernaast zijn er ook altijd een aantal producten te koop van andere lokale makers waar we achter staan.

We nemen de tijd! Voor het brood en voor de klant.

Bij ons is tijd het belangrijkste ingrediënt. Twee dagen voordat we het brood bakken beginnen we met het opkweken van de desem. De volgende dag maken we het deeg dat ongeveer 3-4 uur rijst, waarna het opgemaakte deeg in de koeling langzaam verder rijst. De derde dag is het brood klaar om gebakken te worden.

We delen onze ideeën niet alleen met onze klanten via het assortiment maar ook door een open bakkerij. Hier wordt alles gemaakt, gebakken en verkocht maar ben je ook van harte welkom om lekker even wat te blijven proeven.

Tegen voedselverspilling

We proberen zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat is de reden waarom we voornamelijk op bestelling bakken. Elke vrijdagmiddag tussen 12:00 en 18:00 is er een afhaalbalie in de bakkerij.
De bestelling kunt u plaatsen in ons online bestelformulier. Doordat ons brood een lang productieproces heeft dient uw bestelling van vrijdag voor woensdag 18:00 doorgegeven te zijn.

Vergeten te bestellen of gewoon eens proberen? We bakken altijd wel iets extra!

Scroll naar boven